AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Saturday, March 9, 2013

Свински ребърца на тиган с гъби / Pan Roasted Pork Ribs with Mushrooms



Още едно от любимите вкъщи бързи, лесни и вкусния ястия (при това НВ-ВМ режимно), което често спасява положението, когато вечерята трябва да е поднесена след 20-ина минути :)


Необходими продукти:

600 г свински ребра с кост
200 г гъби печурки
3 скилидки чесън
2-3 стръкчета свежа мащерка, или 1-2 щипки суха
соли и пипер на вкус
2-3 с.л. зехтин
50-60 г масло, нарязано на кубчета
2-3 с.л. соев сос, по избор


Ingredients:

600 g pork ribs with bone
200g mushrooms
3 cloves garlic
2-3 sprigs fresh thyme, or 1-2 pinches dried thyme
salt and pepper to taste
2-3 tablespoons olive oil
50-60 g butter, diced
2-3 tablespoons soy sauce, optional



Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180С.
Измиваме, подсушаваме (или почистваме и обелваме) и нарязваме гъбите на едро, или оставяме цели, ако са по-дребни.
Измиваме и подсушаваме скилидките чесън, без да ги белим и притискаме с плоската страна на острието на кухненски нож - леко да се смачкат.
Измиваме и подсушаваме ребрата върху кухненска хартия.
Поръсваме и от двете страни със сол и пипер на вкус.
В лят метален тиган, или тиган с подвижа дръжка загряваме зехтина на средно силен огън.
Добавяме ребрата и в зависимост от дебелината им запържваме от 1 до 2 минути от едната страна.
Междувременно добавяме скилидките чесън и мащерката.
Добавяме и нарязаното на кубчета масло и запържваме още около минута.
Обръщаме ребрата и запържваме 1-2 минути и от другата страна.
Поръсваме със соевия сос и добавяме гъбите.
Разбъркваме гъбите, докато леко се покрият с мазнина и соев сос.
Печем в загрятата до 180С фурна около 15-18 минути.
Изваждаме от фурната и поднасяме ребрата топли, гарнирани с гъбите и полети със соса от печенето.


Method:

Preheat the oven to 180C.
Wash and chop mushrooms wholesale or leave whole if they are smaller.
Wash and dry garlic cloves without peeling them and press with the flat side of the blade of a kitchen knife - slightly crushed.
Wash and dry the ribs on kitchen paper.
Sprinkle all over with salt and pepper to taste.
In a frying pan with removable handle heat the olive oil on medium heat.
Add the ribs and, depending on the thickness fry 1 to 2 minutes.
Meanwhile, add the garlic cloves and thyme.
Add the diced butter and fry for another minute.
Turn the ribs and fry  another1-2 minutes.
Sprinkle with soy sauce and add the mushrooms.
Stir the mushrooms until lightly covered with olive oil and soy sauce.
Bake in preheated to 180C oven about 15-18 minutes.
Remove from the oven and serve hot, topped with mushrooms and sauce from roasting.






12 comments:

  1. Снимките и ароматът ме пренасят в стар баварски дом през 19 век! Великолепно!

    ReplyDelete
  2. Неустоимо предложение.
    Взе ми ума просто. А за снимките - наистина те пренасят в друг свят.

    ReplyDelete
  3. Ммммм,чак тук ми замириса на джъзнато месце в масълце и чесънче,тотален разкош!Чаша вино и мога да кажа наздраве с тази превъзходна гозба!А снимките са толкова великолепни,да нямаш нова придобивка? ))
    Прегръдки за цялата моя любима дружина и успешна седмица,слънце!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наздраве, Роси ;)
      Да :)) за 15 годишнината от сватбата, но все още плахо-плахо взаимно се опознаваме с придобивката, та затова не съм я въвела в обществото...
      Прегръдки и от нас, мила - и вкусна и успешна седмица и на вас!!!

      Delete
    2. Иеееее,честито тогава!Абе личи си,че има нещо по-различно,друго си е със специалната техника!
      Със здраве да си го ползваш,скъпа,да се опознаете отлично и да запечатва все щастливи и вкусни моменти! :)

      Delete
  4. Неустоими са, Мина! Как да не ги опиташ!?... Прегръдки с пожелания за прекрасна нова седмица! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ева, благодаря ти!!! Прекрасна седмица и от мен :)

      Delete
  5. Ребра мога да ям всеки ден. Ако може и всеки ден да са приготвени така, екстра ще е:))))

    ReplyDelete

Blogging tips